Aké údaje si treba všímať na obale kávy?

19. mája 2015, kavickujeme.sk, Nezaradené

Každý máme svoju obľúbenú značku kávy, či už radšej nakupujeme celozrnnú kávu alebo už pomletú, na trhu máme na výber veľké množstvo značiek kávy a práve tento fakt nám výber neuľahčuje. Je na nás, či dávame prednosť zvučným značkám alebo si radšej pripravíme šálku kávy z miestnej pražiarne.

V článku Dizajnovo najlepšie balenia kávy za rok 2014 sme sa venovali obalom kávy z grafického, dizajnového hľadiska. Dnes sa pozrieme na pár údajov, ktoré by sme si na obale kávy mali všímať.

Použitá surovina

Ak hovoríme o použitej vstupnej surovine, máme na mysli druh a kvalitu kávovníkového zrna. Poznáme základné typy kávovníkov – Arabica a Robusta. Káva Arabica tvorí tri štvrtiny kávy pestovanej po celom svete.

Pokračovanie