Aké údaje si treba všímať na obale kávy?
19. mája 2015 08:30,
Prečítané 1 453x,
kavickujeme.sk,
Nezaradené
Každý máme svoju obľúbenú značku kávy, či už radšej nakupujeme celozrnnú kávu alebo už pomletú, na trhu máme na výber veľké množstvo značiek kávy a práve tento fakt nám výber neuľahčuje. Je na nás, či dávame prednosť zvučným značkám alebo si radšej pripravíme šálku kávy z miestnej pražiarne.
V článku Dizajnovo najlepšie balenia kávy za rok 2014 sme sa venovali obalom kávy z grafického, dizajnového hľadiska. Dnes sa pozrieme na pár údajov, ktoré by sme si na obale kávy mali všímať.
Použitá surovina
Ak hovoríme o použitej vstupnej surovine, máme na mysli druh a kvalitu kávovníkového zrna. Poznáme základné typy kávovníkov – Arabica a Robusta. Káva Arabica tvorí tri štvrtiny kávy pestovanej po celom svete.
Pokračovanie
21.06.2016
Presne 3. júna 2014 sme spustili našu stránku www.kavickujeme.sk. Ako dvaja správni milovníci kávy sme spojili svoje sily a vytvorili tak internetovú stránku venovanú iba káve. V žiari reflektorov (rozumej v žiari tvojho monitora) sa ocitla káva so všetkým, čo sa s ňou spája a všetkým, čo ťa o nej zaujíma. Dva roky je celkom dlhá doba, ale ako vieš, dokáže utiecť [...]
21.04.2015
Ak ste sa rozhodli vylúčiť zo svojho života kofeín, či už zo zdravotných alebo iných dôvodov a klasické espresso ste nahradili bezkofeínovým, vedzte, že kofeínu ste sa nezbavili. Bezkofeínová káva je z 97 % zbavená kofeínu. Existujú dva základné postupy odstraňovania kofeínu z kávy – pomocou organických rozpúšťadiel alebo tzv. švajčiarskou „mokrou“ [...]
03.04.2015
Už z názvu Írska káva je zrejmé, že jej pôvod treba hľadať v Írsku, konkrétne na západnom pobreží v meste Foynes. Tu si v roku 1943 Brendan O´Regan otvoril reštauráciu a kaviareň v budove terminálu letiska Shannon Airport. Vedenie zveril Joe Sheridanovi. V tom čase bola táto reštaurácia považovaná za jednu z najlepších reštaurácií v Írsku. V ten istý [...]
Celá debata | RSS tejto debaty